Bekkenpijn (rondom de bevalling)

_MG_0788 kopiëren (Conflict met Unicode-codering)

Tijdens de zwangerschap vinden er veel veranderingen plaats. Zowel lichamelijk, geestelijk, emotioneel en energetisch.
Het hormoon relaxine zorgt er tijdens de zwangerschap voor dat alle banden rond de gewrichten wat losser en soepeler worden, zodat het bekken flexibeler is tijdens de indaling en bevalling. Door deze veranderingen kunnen er klachten ontstaan rondom het bekken. Bekkenpijn is een symptoom van een systeem dat uit balans is geraakt. Het systeem omvat de botten, de gewrichten, het zenuwstelsel en de spieren van het bekken-en lage rug gebied.
Te lang door blijven lopen met bekkenklachten kan belemmeringen geven in de dagelijkse activiteiten gedurende de zwangerschap. Door een goede belasting en houding van het bekken kunnen de klachten sterk verminderen. Vaak zijn er maar een paar behandelingen nodig om de klachten onder controle te krijgen.

Tijdens de zwangerschap willen we vaak op het zelfde tempo doorgaan als voor de zwangerschap. Helaas is dit niet het beste voor het lichaam, je hebt er tenslotte een full-time baan bijgekregen! 9 maanden lang ben je 24/7 bezig met de groei van jouw baby in de baarmoeder. Dit kost veel energie en het is belangrijk om de focus tijdens de zwangerschap dan ook op jezelf en op je kindje te hebben. Belangrijk tijdens de zwangerschap is een goede voeding, zo min mogelijk stress en een juiste belasting tussen inspanning en ontspanning van het lichaam!

Folder Oefentherapie Cesar bekkenklachten

 

Pilates Peri Partum (tijdens de zwangerschap)

_MG_0774 kopiëren (Conflict met Unicode-codering)

Zwangerschapspilates
De cursus is opgebouwd uit 10 lessen tijdens de zwangerschap en 5 lessen na de bevalling. De lessen zijn vrij in te delen en je kunt instromen in iedere les. De meeste dames starten tussen de 20-25 weken van de zwangerschap. Iedere les heeft een ander thema. Tijdens de zwangerschapspilates les worden er oefeningen gegeven die bevorderlijk zijn tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Daarnaast wordt informatie gegeven over de zwangerschap, bevalling en de kraamtijd.

Les inhoud:

– Pilates oefeningen ter bevordering van de algehele spierconditie en mobiliteit en stabiliteit van het bekken.
– Houdingen en bewegingen tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.
– Anatomie en fysiologie
– Ademhalingsoefeningen
– Bekkenbodemspieroefeningen
– Perstechnieken en baringshoudingen
– Ongemakken (bekkenpijn, aambeien, kraamtranen etc.)
– Zwangerschap en seksualiteit
– Partnerles (eventueel)

Wanneer:
Iedere maandagavond van 19:00-20:00

Locatie:
Tournooistraat 7, 5021 BJ Tilburg

Vergoeding

Movonne is oefentherapeut Cesar en gespecialiseerd in bekkenoefentherapie en aangesloten bij het Zwangertotaal netwerk, de cursus wordt (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar, mist je hiervoor aanvullend verzekerd bent.

Aanmelden:
Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Yvonne via info@movonne.nl